Консультуємо з питань реєстрації фінансових установ.

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових компаній

tel: 06710136680993869134 Viber, Telegram, WhatsApp

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Skype: Lawfin1 Консультація безкоштовно!!!

ДЕРЖФІНМОНІТОРИНГ - інформує про результати роботи Держфінмоніторингу за І квартал 2018 року

ДЕРЖФІНМОНІТОРИНГ - інформує про результати роботи Держфінмоніторингу за І квартал 2018 року

Державною службою фінансового моніторингу України як підрозділом фінансової розвідки України вживаються посилені заходи практичного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Зокрема, у І кварталі 2018 року Держфінмоніторингом підготовлено 207 матеріалів (з них 116 узагальнених матеріалів та 91 додатковий узагальнений матеріал), які направлено до:

   органів прокуратури 49 матеріалів (з них 8 узагальнених матеріалів та 41 додатковий узагальнений матеріал);

   Державної фіскальної служби України 63 матеріали (з них 48 узагальнених матеріалів та 15 додаткових узагальнених матеріалів);

   органів внутрішніх справ 34 матеріали (з них 26 узагальнених матеріалів та 8 додаткових узагальнених матеріалів);

   Служби безпеки України 35 матеріалів (з них 21 узагальнений матеріал та 14 додаткових узагальнених матеріалів);

   Національного антикорупційного бюро України 26 матеріалів (з них 13 узагальнених матеріалів та 13 додаткових узагальнених матеріалів).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 29,6 млрд. гривень.

Держфінмоніторингом продовжується активна робота стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна,в тому числі Януковичем В.Ф., його близькими, іншими посадовцями та пов’язаними з ними особами.

Вказана робота проводиться в рамках продовження поглиблених заходів, вжитих у 2014-2017 роках щодо блокування, арешту та конфіскації в дохід держави коштів в еквіваленті 1,5 млрд дол. США.

Так, Держфінмоніторингом у І кварталі 2018 року рік передано до правоохоронних органів 43 таких матеріали (13 узагальнених матеріалів та 30 додаткових узагальнених матеріалів), зокрема до:

   Національного антикорупційного бюро України  – 26 матеріалів;

   органів прокуратури України – 16 матеріалів;

   органів Служби безпеки України – 1 матеріалів.

У вказаних матеріалах сума підозрілих фінансових операцій, які можуть бути пов’язані із легалізацією (відмиванням) коштів або з учиненням іншого кримінального правопорушення, становить15,3 млрд. гривень.

Відповідно до законодавства України, Держфінмоніторинг спільно із правоохоронними органами здійснює заходи, направлені на попередження та протидію фінансуванню терористичної діяльності, сепаратизму.

Так, у І кварталі 2018 року Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 20 матеріалів (з них 11 узагальнених матеріалів та 9 додаткових узагальнених матеріалів) стосовно фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму та/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України, в тому числі:

   4 узагальнені матеріали, які містили інформацію, зокрема з мережі Інтернет щодо збору чи надання коштів на благодійність та допомогу терористичним та сепаратистським угрупуванням. Такі матеріали передано до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України;

   1 узагальнений матеріал, пов’язаний із підозрами у здійсненні фінансових операцій особами причетними до діяльності ІДІЛ або інших екстремістських груп, що мають протизаконні зв’язки на території України. Такий матеріал передано до Служби безпеки України.

У І кварталі 2018 року Держфінмоніторингом у 9 випадках використовувався, передбачений законодавством, інструмент зупинення фінансових операцій осіб, які за інформацією правоохоронних органів можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму.

З метою підвищення ефективності міжнародного співробітництва, у першому кварталі 2018 року головним акцентом у діяльності Держфінмоніторингу була розробка плану дій щодо удосконалення національної системи фінансового моніторингу за результатами 5-го раунду оцінки України Комітетом Ради Європи MONEYVAL.

В рамках посилення міжвідомчої координації, Держфінмоніторингом організовано проведення четвертого і п’ятого засідань Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, на яких презентовано Звіт Комітету MONEYVAL та схвалено проект Плану дій стосовно удосконалення національної системи фінансового моніторингу, який направлено до Кабінету Міністрів України.

Також у звітному періоді Держфінмоніторингом проведено 4 наради із зацікавленими органами стосовно обговорення актуальних питань та узгодження спільної позиції щодо запровадження нової адміністративної звітності або внесення змін до існуючих форм звітності з питань запобігання та протидії легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансування тероризму.

В частині методологічної складової організації фінансового моніторингу, Держфінмоніторинг активно продовжував здійснювати заходи щодо взаємодії із суб’єктами первинного фінансового моніторингу, зокрема:

   представники Держфінмоніторингу взяли участь у 26 освітніх заходах, проведених для більш ніж 960 осіб;

   проведено сорок п’яте засідання Робочої групи з розгляду проблемних питань суб’єктів первинного фінансового моніторингу – небанківських установ та аналізу ефективності заходів, що вживаються ними для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Разом з тим, Держфінмоніторинг активно взаємодіяв з громадськістю, зокрема Громадською радою при Держфінмоніторингу, а також посилив співпрацю з Нотаріальною палатою України, з якою 1 березня ц.р. було підписано Меморандум про загальні засади співробітництва.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 № 601-р «Про реалізацію Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року» була надана Кабінету Міністрів України узагальнена інформація щодо стану виконання плану заходів на 2017-2019 роки з реалізації вказаної Стратегії.

Крім того, у рамках здійснення координаційних заходів Держфінмоніторингом було підготовлено національний Звіт про стан запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у 2017 році, який в березні направлено до Верховної Ради України. 

Прес-служба

Держфінмоніторингу

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sdfm.gov.ua

Джерело інформації: офіційний сайт Держфінмоніторинг http://www.sdfm.gov.ua/

Будемо раді вам допомогти в питаннях пов’язаних з організацією та реєстрацією фінансових установ. Індивідуальний підхід до кожного клієнта. Кваліфіковані послуги з питань створення та реєстрації всіх видів фінансових установ, питань отримання ліцензій на фінансові послуги (факторинг, фінансовий лізинг, кредити і т.д.,), відкриття відділень фінансових установ.

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових компаній

tel: 0671013668, 0993869134 Viber, Telegram, WhatsApp

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Skype: Lawfin1

Статті за темою

Актуальні питання-відповіді щодо створення та діяльності фінансових установ

Кваліфіковані послуги з питань реєстрації фінансових установ

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових установ

tel: 0671013668, 0993869134 Viber, Telegram, WhatsApp.

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Skype: Lawfin1 Консультація безкоштовно!!!

Новини фінансового ринку

Актуальні новини фінансового ринку України

Детально!!!

Питання-відповіді

Актуальні питання-відповіді щодо створення та діяльності фінансових установ

Детально!!!

Глосарій фінансового ринку

Визначення, що застосовуються в законодавстві яким регулюються фінансові правовідносини

Детально!!!

Фінансова звітність

Фінансова звітність фінансових установ

Детально!!!

Фінансовий моніторинг

Особливості організації фінансового моніторингу в фінансовій установі

Детально!!!

Новини законодавства

Новини законодавства яким регулюється діяльність фінансових установ

Детально!!!

Актуальні матеріали

Актуальні матеріали на тему створення та діяльності фінансових компаній

Детально!!!

Організація фінансового бізнесу

Організація діяльності фінансових компаній. Організація кредитно-фінансової діяльності в Україні

Детально!!!

Ліквідація фінансової компанії

Анулювання ліцензії фінансової компанії. Виключення фінансової компанії з реєстру фінансових установ

Детально!!!

Продаж фінансових компаній

Компанія виступить консультантом з питань супроводу процедури переоформлення корпоративних прав на фінансову компанію, а так само супроводить процес внесення змін до контролюючих органів

Детально!!!

Супровід діяльності фінансових компаній

Супровід діяльності фінансових установ

Детально!!!

Хто на сайті

На сайті 108 гостей та 0 користувачів