Нацкомфінпослуг - оприлюднено доопрацьований проект розпорядження Нацкомфінпослуг “Про внесення змін до Положення про застосування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, заходів впливу за порушення законодавства про фінансові послуги”

Як зазначено на офіційному сайті Нацкомфінпослуг, - Проект розпорядження Нацкомфінпослуг “Про внесення змін до Положення про застосування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, заходів впливу за порушення законодавства про фінансові послуги” (далі — Положення № 2319) розроблено відповідно до пункту 1 частини першої статті 28 Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг” та пункту 13 Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1070, з метою вдосконалення нормативно-правової бази у сфері застосування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, заходів впливу за порушення вимог законодавства та доопрацьований у зв'язку із зауваженнями від представників ринку та Державної регуляторної служби України.

З метою захисту прав споживачів фінансових послуг Положенням № 2319 встановлений інший механізм прийняття рішень Нацкомфінпослуг при здійсненні провадження у справах про порушення законів та інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність з надання фінансових послуг, ніж встановлений Законами України „Про ліцензування видів господарської діяльності” та „Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”.

Таким чином, з метою врегулювання вищезазначеного питання вносяться зміни до Положення № 2319 в частині незастосування норми цього Положення на правовідносини, що виникають відповідно до Законів України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” та “Про ліцензування видів господарської діяльності” та не поширенням його дії на застосування Нацкомфінпослуг заходів впливу за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 913.


Будемо раді вам допомогти в питаннях пов’язаних з організацією та реєстрацією фінансових установ. Індивідуальний підхід до кожного клієнта. Кваліфіковані послуги з питань створення та реєстрації всіх видів фінансових установ, питань отримання ліцензій на фінансові послуги (факторинг, фінансовий лізинг, кредити і т.д.,), відкриття відділень фінансових установ.

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових компаній

tel: 0671013668, 0993869134

Viber, Telegram, WhatsApp

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Skype: Lawfin1