Консультуємо з питань реєстрації фінансових установ.

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових компаній

tel: 06710136680993869134 Viber, Telegram, WhatsApp

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Skype: Lawfin1 Консультація безкоштовно!!!

Держфінмоніторинг – звіт за виконану роботу за 9 місяців 2017 року

На офіційному сайті Державної служби фінансового моніторингу України як підрозділом фінансової розвідки України розміщена інформація стосовно проробленої роботи за 9 місяців 2017 року.

Наводимо текст з сайту Дерфінмоніторинг для ознайомлення.

Державною службою фінансового моніторингу України як підрозділом фінансової розвідки України вживаються посилені заходи практичного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Зокрема за 9 місяців 2017 року Держфінмоніторингом підготовлено 518 матеріалів (з них 263 узагальнених матеріалів та 255 додаткові узагальнені матеріали), які направлено до:

  • органів прокуратури – 70 узагальнених матеріалів та 117 додаткових узагальнених матеріалів;
  • Державної фіскальної служби України – 73 узагальнених матеріалів та 34 додаткових узагальнених матеріалів;
  • органів внутрішніх справ – 35 узагальнених матеріалів та 18 додаткових узагальнених матеріалів;
  • Служби безпеки України – 57 узагальнених матеріалів та 38 додаткових узагальнених матеріалів;
  • Національного антикорупційного бюро України – 28 узагальнених матеріалів та 48  додаткових узагальнених матеріалів.

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 45,2 млрд. гривень.

Держфінмоніторингом продовжується активна робота стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна,
в тому числі колишнім Президентом України Януковичем В.Ф., його близькими, іншими посадовцями та пов’язаними з ними особами.

Так, Держфінмоніторингом за 9 місяців 2017 року передано до правоохоронних органів 164таких матеріалів (51 узагальнених матеріалів та 113 додаткових узагальнених матеріалів) зокрема до:

  • Національного антикорупційного бюро України – 76 матеріалів;
  • органів прокуратури України – 79 матеріалів;
  • органів внутрішніх справ України – 1 матеріал;
  • органів Служби безпеки України – 8 матеріалів.

У вказаних матеріалах сума підозрілих фінансових операцій,які можуть бути пов’язані із легалізацією (відмиванням) коштів або з учиненням іншого кримінального правопорушення, становить 15,0 млрд. гривень.

За весь період проведення розслідувань (березень 2014 – вересень 2017 років) стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна, в тому числі колишнім Президентом України Януковичем В.Ф., його близькими, іншими посадовцями та пов’язаними з ними особами, Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів України 711 матеріалів (160 узагальнених матеріалів та 551 додатковий узагальнений матеріал).

Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та можуть бути пов’язані з учиненням іншого злочину, визначеного КК України, за цими матеріалами становить 216,7 млрд. гривень.

За результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом за час проведення розслідувань заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем В.Ф. та колишніми високопосадовцями, кошти в еквіваленті 1,54 млрд. дол. США.

Крім того, окрема увага Держфінмоніторингом приділяється пошуку та блокуванню активів колишніх високопосадовців за кордоном.

За повідомленнями підрозділів фінансової розвідки інших країн, заблоковано активи колишніх високопосадовців органів влади, місцевого самоврядування України та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,19 млн. дол. США15,87 млн. євро та 135,01 млн. швейцарських франків, зокрема, в наступних країнах: Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди.

Відповідно до законодавства України, Держфінмоніторинг(як підрозділ фінансової розвідки) спільно із правоохоронними органами здійснює заходи, направлені на попередження та протидію фінансуванню терористичної діяльності (сепаратизму).

Так, протягом 9 місяців 2017 року Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 46 матеріалів(з них 27 узагальнених матеріалів та 19 додаткових узагальнених матеріалів) стосовно фінансових операцій осіб, які за інформацією правоохоронних органів можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму (сепаратизму) та/або проведених за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України.

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 766,85 млн. гривень.

За 9 місяців 2017 року Держфінмоніторингом у 23 випадках (матеріалах) заблоковано кошти стосовно фінансових операцій осіб, які за інформацією правоохоронних органів можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму (сепаратизму), на загальну суму у гривневому еквіваленті 47,63 млн. гривень.

За весь період проведення розслідувань (березень 2014 – вересень 2017 років) стосовно фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму (сепаратизму), підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 198 матеріали (141 узагальнений матеріал та 57 додаткових узагальнених матеріалів).

В рамках міжвідомчої координації, Кабінетом Міністрів України 30 серпня 2017 року затверджено План заходів на 2017-2019 роки із реалізації Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року.

Вказаний План заходів було розроблено Державною службою фінансового моніторингу України за результатами проведеної у 2016 році першої Національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.

На сьогодні Держфінмоніторингом здійснюються активні заходи щодо реалізації завдань, визначених Планом заходів, в частині законодавчої, організаційно – інституційної, практичної та міжнародної роботи.

Також, Держфінмоніторинг продовжує конструктивну співпрацю із міжнародними інституціями, такими як Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL), Європейський Союз, Світовий банк, Міжнародний валютний фонд, Егмонтська група підрозділів фінансових розвідок, Організація Об’єднаних Націй.

В рамках співробітництва з Комітетом MONEYVAL, як ключового офісу Ради Європи з питань боротьби із відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, у період з 2 по 4 жовтня 2017 року у м. Страсбург були проведені зустрічі «віч-на-віч» між делегацією України та експертами Комітету MONEYVAL.

Під час зазначених зустрічей детально обговорено проект Звіту по Україні за результатами 5-го раунду оцінки, а також надані роз’яснення до коментарів, отриманих від Секретаріату FATF та інших рецензентів проекту Звіту.

Групу з оцінки Комітету MONEYVAL було забезпечено додатковою інформацією та статистичними даними з метою підвищення рейтингів ефективності національної системи України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та технічної відповідності Рекомендаціям FATF.

Таким чином, проект Звіту про взаємну оцінку України перебуває на активній фазі доопрацювання та у грудні п.р. буде винесений на розгляд та затвердження 55-го Пленарного засідання Комітету MONEYVAL.
Питання забезпечення співпраці із Комітетом MONEYVAL та координації діяльності державних органів у цій сфері перебуває на постійному контролі Держфінмоніторингу.

Джерело інформації: офіційний сайт Держфінмоніторинг http://www.sdfm.gov.ua/

Статті за темою

Актуальні питання-відповіді щодо створення та діяльності фінансових установ

Кваліфіковані послуги з питань реєстрації фінансових установ

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових установ

tel: 0671013668, 0993869134 Viber, Telegram, WhatsApp.

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Skype: Lawfin1 Консультація безкоштовно!!!

Новини фінансового ринку

Актуальні новини фінансового ринку України

Детально!!!

Питання-відповіді

Актуальні питання-відповіді щодо створення та діяльності фінансових установ

Детально!!!

Глосарій фінансового ринку

Визначення, що застосовуються в законодавстві яким регулюються фінансові правовідносини

Детально!!!

Фінансова звітність

Фінансова звітність фінансових установ

Детально!!!

Фінансовий моніторинг

Особливості організації фінансового моніторингу в фінансовій установі

Детально!!!

Новини законодавства

Новини законодавства яким регулюється діяльність фінансових установ

Детально!!!

Актуальні матеріали

Актуальні матеріали на тему створення та діяльності фінансових компаній

Детально!!!

Організація фінансового бізнесу

Організація діяльності фінансових компаній. Організація кредитно-фінансової діяльності в Україні

Детально!!!

Ліквідація фінансової компанії

Анулювання ліцензії фінансової компанії. Виключення фінансової компанії з реєстру фінансових установ

Детально!!!

Продаж фінансових компаній

Компанія виступить консультантом з питань супроводу процедури переоформлення корпоративних прав на фінансову компанію, а так само супроводить процес внесення змін до контролюючих органів

Детально!!!

Супровід діяльності фінансових компаній

Супровід діяльності фінансових установ

Детально!!!

Хто на сайті

На сайті 245 гостей та 0 користувачів