Консультуємо з питань реєстрації фінансових установ.

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових компаній

tel: 06710136680993869134 Viber, Telegram, WhatsApp

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Skype: Lawfin1 Консультація безкоштовно!!!

Організація діяльності з обміну валют. Реєстрація фінансової компанії з обміну валют

Генеральна ліцензія на здійснення валютних операцій - ліцензія, що надається Національним банком небанківським фінансовим установам, національному оператору поштового зв'язку згідно з ПОЛОЖЕННЯМ Про порядок надання небанківським фінансовим установам, національному оператору поштового зв'язку генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій для здійснення ними валютних операцій, що не потребують індивідуальної ліцензії


Згідно законодавства України, небанківська фінансова установа має право здійснювати операції з обміну валют (фінансова діяльність передбачена пунктом 3) частини першої, статті 4 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг"), тільки після отримання генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій (діяльності з обміну валют).
Генеральна ліцензія на здійснення валютних операцій – це документ Національного банку України, який видається небанківським фінансовим установам та дозволяє здійснювати валютні операції, які не вимагають індивідуальної ліцензії.
Небанківські фінансові установи, які отримали генеральну ліцензію мають право відкривати на території України пункти обміну валют у порядку встановленому для уповноважених банків.
Фінансова компанія з обміну валют, згідно законодавства України зможе здійснювати тільки фінансові послуги. Фінансова компанія зможе надавати так само і ті види фінансових послуг, які згідно законодавства України, можуть поєднуватися в предметі її діяльності разом з наданням - фінансової послуги з обміну валют. 
До фінансових компаній які здійснюють діяльність з обміну валют встановлені вимоги, що стосуються фінансового становища компанії, компетентності адміністративного персоналу фінансової компанії (вимоги по трудовому стажу, освіті, підвищення кваліфікації - встановлені до директора, головного бухгалтера, відповідального за проведення фінансового моніторингу у фінансовій компанії).
Встановлено також вимоги до приміщення та обладнання де безпосередньо буде надаватися фінансова послуга (фінансова послуга з обміну валют). Зокрема фінансова компанія яка здійснює обмін валют, повинна знаходитись у нежитловому приміщенні. Крім цього, є ряд вимог встановлених до безпосередніх місць розміщення кас з обміну валют. Так, згідно законодавства України, приміщення каси з обміну валют (приміщення пункту обміну валют) повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів НБУ з питань організації та захисту приміщень банків України. Одним з таких є той факт, що робоче місце касира пункту обміну валют має бути обладнане так, що б клієнт міг спостерігати за перерахунком готівки.
Згідно законодавства України генеральна ліцензія НБУ на обмін валют, може бути видана тільки в тому випадку якщо, фінансова компанія яка звернулася за отриманням генеральної ліцензії, вже працює на фінансовому ринку мінімум рік. 
Реєстрація фінансової компанії з обміну валют здійснюється наступним чином.

  • Реєстрація юридичної особи. Реєстрація юридичної особи (фінансової компанії) здійснюється за місцем її знаходження, в управлінні державної реєстраційної служби. 
  • Внесення фінансової компанії з видом діяльності обмін валют, до реєстру фінансових установ. Для цього, слід звернутися в Нацкомфінпослуг з пакетом документів який підтверджує відповідність фінансової компанії встановленим вимогам до суб'єктів господарської діяльності які планують здійснювати послугу - обмін валют. Серед ключових вимог, які встановлені для внесення фінансової компанії з обміну валют в реєстр фінансових установ, можна виділити: наявність власних активів фінансової компанії (розмір власних активів для фінансових компаній які здійснюють діяльність з обміну валют визначений законодавством і може змінюватися від особливостей діяльності такої компанії). Крім цього, слід враховувати вимогу по наявності у фінансовій компанії історії (не менше року) на ринку фінансових послуг, відповідність вимогам директора фінансової компанії, головного бухгалтера, відповідального за фінансовий моніторинг.
  • Отримання генеральної ліцензії НБУ на здійснення фінансової компанією діяльності з обміну валют. За умови, що фінансова компанії внесена до реєстру фінансових установ Нацкомфінпослуг, слід звернутися до НБУ для отримання генеральної ліцензії на обмін валют. Для отримання генеральної ліцензії на обмін валют, фінансова компанія звертається до НБУ з пакетом документів, який підтверджує факт відповідності фінансової компанії вимогам встановленим НБУ до суб'єктів які планують здійснювати діяльність з обміну валют.
  • Постановка фінансової компанії в Державному комітеті фінансового моніторингу. Данай процедура здійснюється шляхом звернення з відповідними документами, які підтверджують факт відповідності фінансової компанії вимогам встановленим законодавством у сфері протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.
  • Відкриття пунктів по обміну валют (відкриття кас з обміну валют). Після отримання фінансовою компанією генеральної ліцензії на обмін валют, можна створювати пункти обміну валют (каси з обміну валют). Для реєстрації пунктів обміну валют (кас з обміну валют) фінансова компанія повинна звернутися в Нацкомфінпослуг та НБУ.

Будемо раді вам допомогти в питаннях пов’язаних з організацією та реєстрацією фінансових установ. Індивідуальний підхід до кожного клієнта. Кваліфіковані послуги з питань створення та реєстрації всіх видів фінансових установ, питань отримання ліцензій на фінансові послуги (факторинг, фінансовий лізинг, кредити і т.д.,), відкриття відділень фінансових установ.

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових компаній

tel: 0671013668, 0993869134 Viber, Telegram, WhatsApp

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Skype: Lawfin1

Актуальні питання-відповіді щодо створення та діяльності фінансових установ

Кваліфіковані послуги з питань реєстрації фінансових установ

Реєстрація всіх видів фінансових установ. Створення відокремлених підрозділів фінансової установи. Ліцензування діяльності фінансових установ. Супровід купівлі-продажу фінансових установ

tel: 0671013668, 0993869134 Viber, Telegram, WhatsApp.

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Skype: Lawfin1 Консультація безкоштовно!!!

Новини фінансового ринку

Актуальні новини фінансового ринку України

Детально!!!

Питання-відповіді

Актуальні питання-відповіді щодо створення та діяльності фінансових установ

Детально!!!

Глосарій фінансового ринку

Визначення, що застосовуються в законодавстві яким регулюються фінансові правовідносини

Детально!!!

Фінансова звітність

Фінансова звітність фінансових установ

Детально!!!

Фінансовий моніторинг

Особливості організації фінансового моніторингу в фінансовій установі

Детально!!!

Новини законодавства

Новини законодавства яким регулюється діяльність фінансових установ

Детально!!!

Актуальні матеріали

Актуальні матеріали на тему створення та діяльності фінансових компаній

Детально!!!

Організація фінансового бізнесу

Організація діяльності фінансових компаній. Організація кредитно-фінансової діяльності в Україні

Детально!!!

Ліквідація фінансової компанії

Анулювання ліцензії фінансової компанії. Виключення фінансової компанії з реєстру фінансових установ

Детально!!!

Продаж фінансових компаній

Компанія виступить консультантом з питань супроводу процедури переоформлення корпоративних прав на фінансову компанію, а так само супроводить процес внесення змін до контролюючих органів

Детально!!!

Супровід діяльності фінансових компаній

Супровід діяльності фінансових установ

Детально!!!

Хто на сайті

На сайті 310 гостей та 0 користувачів